Talotekniikkateollisuus ry och VVS-Tekniska Handelsförbundet rf. fusioneras

VVS-Tekniska Handelsförbundet rf. ska gå samman med det finska husteknikförbundet (Talotekniikkateollisuus ry). Förenandet lanserades 15.6, men de tekniska detaljerna gällande sammanslagningen ska bearbetas under sommaren. Samtidigt ska det företag som administrerar LVI-INFO -databasen (LVI-Numero Oy) övergå i den nygrundade föreningens (Talotekninen teollisuus ja kauppa ry) ägo. Ägarbytet påverkar inte LVI-INFO databasens verksamhet. Den nya föreningen har blivit medlem i Byggnadsindustrin RT rf 14.6.2018.

Talotekniikkateollisuus ry har fungerat som branschförening inom Teknologiindustrin ry. Dess medlemmar är branschens centrala tillverkare i Finland, sammanlagt 39 företag.
VVS-Tekniska Handelsförbundet rf. har representerat Finlands framstående VVS-grossister. I Finland säljs ungefär 70 % av alla VVS-produkter via föreningens medlemmar.

Tekniska Handelsförbundet rf. har även administrerat LVI-INFO–produktregistret, via företaget LVI-Numero Oy som föreningen äger.

Talotekniikkateollisuus VD Ilkka Salo kommer att fungera som VD för den nygrundade föreningen. VVS-Tekniska Handelsförbundets VD Magnus Sirén fortsätter som VD för LVI-Numero Oy, som administrerar LVI-INFO- produktregistret.

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:s och Byggnadsindustrins samarbete kommer att koncentrera sig på näringspolitisk verksamhet samt bl.a. energi-, miljö-, ekonomiska och utbildningspolitiska frågor. Arbetsmarknadsfrågor ingår ej i samarbetet.

Logga in/ut